Dag 7 Race of The Classics 2023

Gelukkig konden wij de volgende ochtend tot een uur of 10 in ons bedje blijven liggen om te ontbijten en daarna te vertrekken naar de Sumatrakade in Amsterdam. Hier hebben wij de boot volledig opgeruimd en alles uitgeladen. Na de laatste nodige knuffels hebben we dan afscheid van elkaar en de boot genomen. Gelukkig hebben wij 10 juni weer een reünie met het team gepland en kunnen wij hiernaar uitkijken!

Dag 6 Race of The Classics 2023

Zaterdagochtend zaten we weer erg op tijd aan het ontbijt, rond 08:30 en zijn we ongeveer anderhalf uur later uitgevaren om de laatste wedstrijd van de ROTC van 2023 te gaan varen. Echter was er zo weinig wind dat na 2 en een half uur dobberen de wedstrijdleiding heeft gekozen om de wedstrijd te laten stoppen. Dit zorgde ervoor dat er weinig gebeurde overdag. ’S avonds daarentegen was de prijsuitreiking gevolgd door een feest in Beverwijk. Op een industrieterrein in de haven van Beverwijk lag dan daar de vloot afgemeerd. Om 20:00 startte de prijsuitreiking. De organisatie werkte langzamerhand naar de eerste plek toe en onze zenuwen werden met de seconde meer. Toen was het moment daar, alleen nog de eerste en tweede plek. Na een stilte die voor ons uren leek werd de eerste plek bekend gemaakt. En wat waren we ongelofelijk blij dat wij de eerste plek te pakken hadden! Onze avond kon niet meer stuk en het feest is tot in de late uren doorgegaan!

Dag 5 Race of The Classics 2023

Vrijdag 08:10 een ontbijt wat ietsjes later was dan gepland. Snel hebben we wat gegeten en zijn wij naar de Noordzee vertrokken, weer stond er een wedstrijd op de planning, wederom een tijdsrace om een parcours. Ditmaal richting scheepswrak Eveline voor de kust van IJmuiden. Tot verdriet van de schippers is dit wrak afgelopen jaar geborgen en is de boei dan ook weggehaald. Oorspronkelijk zat er nog een extra twist aan het parcours, maar wegens tijdsduur is de wedstrijd verkort tot aan de 0,5 mijl vanaf de Eveline. Die avond zou het weer enorm gaan waaien en was er kans op onweer. Daarom is er met de vloot besloten om de haven van IJmuiden op te zoeken.

Dag 4 Race of The Classics 2023

Donderdag mochten wij dan heus uitslapen tot 12:00. Omdat er een afspraak was met de KNRM mochten wij niet uitvaren wegens te harde wind. Dit betekende dat iedereen na het gala lekker kon uitslapen en genieten van de vrije ochtend. Overdag was er een vrij programma en hebben wij bij een strandtent gezeten en hebben we daar wat gedronken. ’S avonds leek het eerst dat wij een programma hadden waarbij we met teams langs de schepen zou gaan. Dit zou betekenen dat het Themafeest niet door zou gaan, echter konden wij dat niet laten gebeuren als team. Wij zijn als een soort callcenter aan het werk gegaan en hebben kunnen regelen dat er last moment toch nog een themafeest kwam. Dit pakte erg geslaagd uit, elk team kwam als een andere feestdag verkleed en je keek je ogen uit. Hoewel niet iedereen vroeg in zijn bed lag, mochten we de volgende ochtend weer vroeg op.

Dag 3 Race of The Classics 2023

Het is woensdag ochtend en we zitten allemaal om 8:30 aan het ontbijt, de ene wat frisser dan de ander. Na een krap uurtje varen we alweer uit om koers te zetten naar de start van alweer de tweede wedstrijd van de ROTC. Ditmaal een mijlenrace, binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk mijlen maken, maar wel proberen zo dichtbij mogelijk bij een boei te eindigen. Ook hier zijn we bijna de hele dag mee bezig geweest en we hebben in totaal 36,35 zeemijlen afgelegd. Dit bezorgde ons wederom een eerste plek, dus vanuit de eerste twee gevaren wedstrijden kwamen wij als winnaar eruit. Woensdagavond stond er wel iets op de planning. Wederom lagen we in de haven van Scheveningen. Maar wij konden deze avond vanaf 20:00 bij een beachclub naar binnen voor een heus gala. Het ROTC gala, iedereen van alle boten kwam in rokkostuum, smoking of galajurk. Het was een erg feestelijke avond en er zijn superleuke foto’s gemaakt.

Dag 2 Race of The Classics 2023

Vandaag zijn we rond een uur of 11:30 uitgevaren om dan nu echt te beginnen aan de eerste wedstrijd van de Race of the Classics (ROTC). De start van deze wedstrijd was om 13:00 voor de kust van Scheveningen en ging op tijd. Het doel was om zo snel mogelijk een parcours af te leggen. Door onze geweldige schipper gingen we vliegend van start. Dit is een van de redenen die er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat we deze wedstrijd dan ook hebben gewonnen met een tijd van 5 uur 32 minuten en 39 seconden. Rond 20:00 kwamen wij weer aan in de haven van Scheveningen, want helaas liet de windrichting niet toe dat wij naar een andere haven zouden kunnen zeilen zonder op de terug te moeten varen op de motor. Dinsdagavond hebben we na het eten gezellig nog even geborreld en is iedereen op tijd zijn bed in gedoken. Woensdagochtend moesten we namelijk vroeg op!